Kysely elävästä perinnöstä

18.2.2023

Tervehdys huuliharpistit!
Hakemus Pelimannityylisen huuliharpun soiton saamiseksi Kansalliseen elävän perinnön luetteloon on edennyt siihen pisteeseen, että ensimmäinen luonnos on toimitettu Museovirastoon. Kahteentoista kysymykseen on tullut kuusi sivua tekstiä.

Palaute on ollut hyvin myönteinen. "Teillä on hieno ja ainutkertainen perinne", "Teette todella tärkeää työtä ja hakemus on todella hyvällä mallilla, mahtavaa!" Mutta on sitä muokattava ja täydennettävä. Nyt kysyisinkin teiltä tietoja ja tarkennuksia kahteen asiaan. Mitä huuliharppuyhtyeitä Suomessa on ollut tai nyt on, rekisteröityneitä tai rekisteröitymättömiä. Ja mitä huuliharppu festareita tai konserttitapahtumia ja minkä nimisiä on ollut. Ne olisi hyvä lisätä vastaamaan kysymykseen: "Minkälaiset yhteisöt harjoittavat perinteeseen liittyvää toimintaa nykypäivänä".

Olen saanut listalle: Sväng Helsinki, Saimaan Harpistit ry Lappeenranta, Päijät-Hämeen Huuliharpistit ry Lahti, Horjumattomat Pori, Mäntyharjun Huuliharpistit ry ja Huulihärppes Mäntyharju, Huuliveikot-Lipfellows ja Duo Veikkola Pojat Vihti, Varkauden Huuliharpistit Varkaus, Pirkanmaan Huuliharpistit Tampere ja Huuliharppuyhtye Lipstikka paikkakunta?? Aikaisemmin oli Kaarlo Reinikaisen Huuliharppukvartetti. Onko tiedot oikein ja mitä muita on ollut ja nyt on?

Festareita: Munnaritreffejä Mäntyharju. Lappeenranta, Varkaus, Keuruu, Hartola, Outokumpu?? Finland Harmonica Festival Orivesi, Huuli&Harppu Ivalo ja Leksan Kevätsoitto Kittilä Levi, Aminsoitot Outokumpu, Huuliharppukonsertti Palokan Pelimannitalo. Mitä muita?

Voitte kirjoittaa tietonne tähän blogiin tai soittaa minulle 044 3371230. Tehdään yhdessä! Pj Veli-Jussille Suomen Huuliharpisteille, Kansanmusiikkiliittoon ja Kaustisen Kansanmusiikki-instituuttiin, yhteistyökumppaneille, olen lähettänyt raakakopioluonnoksen. Sitä on sorvattava vielä, mutta valmista on oltava 15.3 mennessä.

Pelimanniterveisin Mäntyharjun Huuliharpisteista Juhani